TERUGTREKKING VAN HET JACHT, ANNULERING, SCHRAPPING UIT HET SCHEEPSREGISTER

De jachtregistratie doorhalen: het vartuig uit het scheepsregister verwijderen

Elk pleziervaartuig staat geregistreerd in een nationaal scheepsregister. Wilt u het vaartuig in een ander land laten registreren? Of is het vergaan of gesloopt? Dan moet het worden uitgeschreven uit het scheepsregister. Dat kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn – maar niet als u Lorrendraaier inschakelt. Wij hebben de juiste kennis en contacten om de uitschrijving snel en spoedig te laten verlopen.

 

Als eigenaar van een pleziervaartuig is correcte documentatie onontbeerlijk. Van inschrijving bij een vlaggenstaat tot de aanvraag van een maritieme zendfrequentie, alles moet zorgvuldig worden geregistreerd. Zo ook bij het uitschrijven van een boot: de zogenaamde doorhaling teboekstelling.

 

Lorrendraaier heeft jarenlange ervaring en gedegen kennis in uitschrijvingsprocedures van vele verschillende vlaggenstaten. Dat is prettig, want deze procedures zijn soms erg complex. Wij weten exact welke documentatie er nodig is per vlaggenstaat en hoe we het proces zo efficiënt mogelijk laten verlopen. Dankzij ons internationale netwerk kunnen we uitschrijvingen snel realiseren, terwijl u anders misschien maanden bezig bent.

Redenen voor schrapping van de inschrijving

De meestvoorkomende redenen om een vaartuig te schrappen uit het scheepsregister zijn:

  • Het vaartuig is verloren gegaan, vergaan of (wordt) gesloopt
  • Het vaartuig wordt geëxporteerd of verkocht
  • Het vaartuig wordt geregistreerd in een andere vlaggenstaat

Welke documenten benodigd zijn voor de doorhaling, is afhankelijk van de betreffende vlaggenstaat en de reden van uitschrijving. Het kan lastig zijn om zelf te achterhalen wat er nodig is en om te beoordelen of de documenten correct en volledig zijn. Wilt u verzekerd zijn van een voorspoedig en efficiënt verloop? Laat het dan over aan Lorrendraaier.

Nieuwe jachtregistratie na schrapping

Is een schip niet meer vaarwaardig of wordt het verkocht, dan bent u na de doorhaling klaar. Wordt het schip uitgeschreven vanwege een nieuwe jachtregistratie in een andere vlaggenstaat, dan kan Lorrendraaier ook dat voor u regelen.

 

We zijn gespecialiseerd in het registreren van pleziervaartuigen en registreren van commerciële vaartuigen. Hierdoor kunnen we de doorhaling van de teboekstelling en de nieuwe teboekstelling in één gestroomlijnd proces uitvoeren. Dat bespaart tijd. U hoeft slechts eenmaal de benodigde documenten aan te leveren, de rest regelen wij.

Doorhalng van pleziervaartuigen: snel geregeld via Lorrendraaier

Lorrendraaier adviseert en ondersteunt zakelijke partijen die hun klanten maximale service en gemak willen bieden. Eigenaren van vaartuigen verkijken zich soms op de complexiteit van scheepsregisters en bijbehorende procedures. Wij maken het gemakkelijk. Met 100% objectief advies, een sterk internationaal netwerk en een uiterst servicegerichte aanpak.

Meer informatie over het doorhalen van een teboekstelling?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Boudewijn staat u graag persoonlijk te woord.