Maritieme zendfrequentie

Communicatie in de scheepvaart is van levensbelang. Op grote schepen en beroepsvaart is een marifoon daarom verplicht. Veel landen hebben deze verplichting niet voor kleine schepen. Toch adviseren we elke booteigenaar niet te vertrouwen op een mobiele telefoon, maar te kiezen voor maritieme zendapparatuur.

 

Bij pleziervaartochten lijkt maritieme zendapparatuur niet altijd noodzakelijk. Een mobiele telefoon werkt toch ook? Maar een geregistreerde marifoon heeft belangrijke voordelen. De kustwacht ziet direct vanaf welk schip de oproep komt – en kan dus sneller hulp sturen. En rechtstreekse communicatie met nabije schippers vergroot de veiligheid op het water. Ook voor kleine vaartuigen waarbij een marifoon niet verplicht is.

 

Lorrendraaier kan de registratie van een maritieme zend frequente voor u in orde maken. We adviseren u over de benodigde documenten en certificaten en zorgen voor een efficiënte en zorgvuldige aanvraag. Indien nodig begeleiden we ook de registratie bij een vlaggenstaat.

Is een marifoon verplicht?

Op grote schepen moet maritieme zendapparatuur verplicht aanwezig zijn. Wat als groot wordt gezien, verschilt per vlaggenstaat. In Nederland is dat vanaf 20 meter, maar in België al vanaf 7 meter. Kijk hier dus goed naar bij de aanvraag van een jachtregistratie. Voor pleziervaartuigen die buiten deze eis vallen is een marifoon dus niet verplicht. Desondanks raden wij deze wél aan.

 

Met maritieme zendapparatuur kunt u rechtstreeks contact maken met andere schippers, het bereik is betrouwbaarder dan van mobiele telefoons en de kustwacht kan direct identificeren vanaf welk schip de oproep komt. Dat vergroot de veiligheid.

Maritieme registratie: verschillende eisen van elke vlaggenstaat

Is het plan om internationale wateren te bevaren? Dan is een MMSI sterk aan te bevelen. Alleen dan kan de schipper gebruik maken van het GMDSS, het Global Maritime Distress and Safety System. De procedure voor het aanvragen van het MMSI verschilt voor elke vlaggenstaat. In sommige landen is het een eenvoudig proces, bij andere landen kan het weken in beslag nemen.

 

Daarbij hebben sommige vlaggenstaten aanvullende eisen. Zo is het in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Zwitserland verplicht om elke marifoon ook te registreren met een ATIS-code voor gebruik op de binnenwateren.

Veilig het water op met de service van Lorrendraaier

Bij Lorrendraaier willen we dat schippers optimaal kunnen genieten van hun pleziervaartuig. Daarom zijn we er voor zakelijke partners, die hun klanten eveneens maximaal plezier en uitstekende service willen bieden. Hebben u of uw klanten vragen over maritieme zendfrequenties? Of wilt u een marifoon laten registreren? Dan helpen we u graag verder. Dan helpen we u graag verder.