Voorlopige registratie van jachten

Voorlopige jachtregistratie is een praktische oplossing om een tijdelijke nationaliteit te verkrijgen bij een vlaggenstaat, en vaak wordt gebruikt door scheepswerven en makelaars voor de levering van een pleziervaartuig. Dit registratie type biedt scheepseigenaren de flexibiliteit om te beslissen over de uiteindelijke registratiebestemming voor hun jacht.

Conclusion
Documents

In
Conclusion

Voorlopige jachtregistratie is speciaal bedoeld om op korte termijn een vaartuig geregistreerd te krijgen bij een vlaggenstaat. Of het nu voor een enkele reis is of voor andere doeleinden, deze tijdelijke registratie kan snel worden verkregen binnen 24 uur en als reizen vertraging oplopen door onvoorziene weersomstandigheden, kan de registratie worden verlengd.

 

Houd er rekening mee dat een jacht tijdens de voorlopige registratieperiode niet elders geregistreerd mag zijn. Volgens internationale zeerecht kan en mag een schip, in principe, niet geregistreerd staan in het scheepsregister van twee verschillende vlaggenstaten. Het vaartuig wordt dan beschouwd als staatloos.

Document
Requirements

We werken met een aantal verschillende vlaggenstaten die voorlopige registraties van pleziervaartuigen aanbieden. Voor bepaalde typen schepen is de ene vlaggenstaat aantrekkelijker dan de andere. Dus afhankelijk van het type vaartuig en de bestemming kunnen we de ene vlaggenstaat boven de andere adviseren, omdat het, bijvoorbeeld, eenvoudiger is om aan de vereisten te voldoen.

De documentvereisten kunnen ook verschillen, afhankelijk van het type schip, de leeftijd, de route van de reis, enz. Om een goed advies te kunnen geven over welke vlaggenstaat de beste keuze is om de voorlopige zebrief aan te vragen, hebben we informatie nodig over het schip en de reis die het gaat maken.

Voorlopige registraties geven een jacht tijdelijk de nationaliteit van de vlaggenstaat die de voorlopige zeebrief afgeeft. Omdat het registratieproces van een schip tijdrovend is, is een voorlopige registratie een uitstekende oplossing om het schip tijdelijk te registreren met als enige doel een enkele reis.

Waarvoor wordt een voorlopige registratie gebruikt

Voorlopige jachtregistratie is een veelgebruikte manier om een vaartuig voor een korte periode te registreren. Dat kan zijn voor een enkele reizen, zoals van Amsterdam naar Madeira, of in uitzonderlijke gevallen, wanneer het standaard registratieproces aanzienlijke vertragingen oploopt, en enkele maanden kan duren. In zo’n geval kan men een voorlopige zeebrief aanvragen als het pleziervaartuig nog niet geregistreerd is.

De geldigheid van een voorlopige jachtregistratie

De geldigheidsduur van de voorlopige registratie is beperkt, variërend van 1, 2, 3 of 6 maanden, afhankelijk van de vlaggenstaat, daarmee heeft de eigenaren genoeg tijd om de eindbestemming te bereiken. In scenario’s waarbij een oceaanoversteek deel uitmaakt van de reis en de weergoden besluiten niet mee te werken, kan de tijdelijke registratie worden verlengd om de duur van de reis aan te passen.

Als de communicatielijnen met de schipper aan boord open zijn, wordt de tijdelijke registratie verlengd en wordt het Certificaat van registratie verstuurd in de vorm van een gecertificeerde PDF.

 

Voorlopige zeebrief binnen 24 uur

Waarom de voorlopige zeebrief voor pleziervaartuigen onder 24 meter een uitkomst is om het schip van A naar B te varen, is dat het binnen 24 uur kan worden afgegeven.

Als aan alle documentvereisten is voldaan, kan het zelfs maar een paar uur duren.

Maritieme zend frequentie

Afhankelijk van de vlaggenstaat die de voorlopige registratie afgeeft, worden tegelijkertijd met de tijdelijke registratie een roepnaam, MMSI en ATIS afgegeven. De communicatieapparatuur moet dan wel geconfigureerd worden.